Arama Motorlarına Nasıl Kayıt Yapılır?

Dünya genelinde arama hacimlerine baktığımız zaman üçte ikisinin Google tarafından alındığını görebiliriz. Bu sebeple Google`a kayıt işlemi yapılması oldukça önemlidir.

Eğer özel olarak Google`da bulunmamak index almak için search console > site.map dosyanızı okutmaz iseniz google search aramalarında çıkmanız imkansız olacaktır. Eğerki search aramalarında sitenizin çıkmasını index almasını istiyorsanız search console kayıt olmalısınız .Ek olarak Search console’da istatistik verilerini daha rahat incelemenize olanak sağlar.

Google Search Console Nasıl Kayıt Yapılır?

Google Search Console kayıt işlemi yapmak için ilk önce search.google.com adresine gitmelisiniz. Ardından karşınıza çıkan pencerede internet sitenizin URL`si istenecektir. Burada internet sitenizin tam adresini yazmalısınız.

URL bölümüne adres yazacağınız zaman http:// ile https:// seçimini doğru yapmalısınız. İnternet sayfanızın adresini doğru bir şekilde girdikten sonra “Mülk Ekle” butonuna tıklamalısınız. Bu işlemin ardından Google sizden doğrulama yapmanızı isteyecektir.

Doğrulama işlemi yapmak için en yayın ve basit yöntem olan “Meta Etiket” seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için internet sitenizin ana dizine giderek kopyaladığınız meta etiketi <head> </head> arasına eklemelisiniz. Yaptığınız değişikliği kaydettikten sonra “Search Console” paneline gelerek doğrulamayı tamamlamalısınız. Tüm adımları tamamladıktan sonra internet siteniz Google Search Console`a eklenmiş olacaktır.

Ek kayıt yöntemi: search console giriş yaptıktan sonra sitenizi kayıt etmek için size html dosyası verir bu html dosyasını sitenizin hostinginizin ana dizini yani Public_html yüklemenizi ister.

Bing Arama Motoru Kaydı Nasıl Yapılır?

Bing arama motoru kaydı yapmak için ilk önce bing webmaster hesabı oluşturmalısınız. Hesap oluşturduktan sonra “Site Ekleme” bölümüne gitmelisiniz.

Açılan pencerede internet sitenizin URL adresini girmeli ve site haritası eklemelisiniz. Aşağı kısımda yer alan “Yerel saate göre bu siteye en fazla trafiği ne zaman alıyorsunuz” sorusuna yanıt olarak en çok trafik aldığınız saatleri eklemelisiniz. Burada düşük trafik saatlerini seçerseniz Bing botları sitenizi ziyaret ettiği zaman içerik bulamayacağı için geri döner. Bu durumda indeks almanız mümkün olmayacaktır.

Son adım olarak Bing webmaster paneliz üzerinden sitenizi doğrulamak için kod verilecektir. Meta kodu aldıktan sonra sitenizin “header” kısmına yapıştırmalısınız. Ardından “Doğrula” diyerek arama motoru kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Not: Bing arama motoru kayıt paneli üzerinden Yahoo arama motoru kaydı da yapabilirsiniz.

Yandex Metrica Kayıt Nasıl Yapılır?

Yandex Metricakullanımı için bir Yandex kullanıcı hesabına sahip olmalısınız. Eğer hesabınız yoksa https://mail.yandex.com/ üzerinden hemen bir mail adresi oluşturabilirsiniz.

Mail oluşturduktan sonra metrica.yandex.com.tr adresine giderek “Yandex Metrica” hesabı oluşturabilirsiniz.

Bu aşamaları tamamladıktan sonra sayaç oluşturmalısınız. Bunun için “Sayaç Ekle” butonuna tıklamalısınız. Ardından sayaç ayarlarının bulunduğu sayfa açılacaktır. Bu sayfa üzerinden sayaç oluşturacaksınız.

Sonraki adım olarak sayacı internet sitenize yüklemelisiniz. Bu işlemi yapmak için Ayarlar/Sayaç adımlarını izlemeli ve “Kodu Kopyala” butonuna tıklamalısınız.

Kodu kopyaladıktan sonra <head> </head> bölümleri arasına yapıştırmalısınız. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra etiketiniz “Sayaçlarım” sayfasında görünecektir.

Etiketiniz sayaçlarım bölümüne eklenmesi ile birlikte veriler hemen toplanmaya başlayacaktır. Kodu yükledikten birkaç dakika sonra kurulumun başarılı olup olmadığı bildirilecektir.

Bir yorum bırakın