Tumblr Hesap Dondurma ve Silme Nasıl Yapılır

Tumblr hesap dondurma ve silme nasıl yapılır sorusu bu platformu aktif bir şekilde kullanan kişilerin kafasını kurcalayan bir soru. Bilindiği üzere Tumblr tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip bir sosyal medya-blog platformu. Ülkemizde de aktif bir şekilde binlerce kullanıcıya sahip bir sosyal medya çeşidi. Son dönemlerde daha çok kullanıcıya ulaşan Tumblr farklı tarzıyla da birçok kişi tarafından dikkatleri üzerine çekmektedir.

Tüm dünyada ve ülkemizde milyonlarca kullanıcıyı barındırmasına rağmen bu platformun yanlış kullanılması ya da kullanıcıların başka bir hesaba geçmek istemelerinden dolayı Tumblr hesap dondurma ve silme işlemini hizmete sunuyor.

Tumblr Hesabını Silmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Tumblr hesabınızı silmeye karar verdiniz. Ancak tumblr hesabını silmeden önce bilinmesi gerekenler konusuna bir göz atmanız daha iyi olacaktır.

Öncelikle bilinmesi gereken Tumblr blog silme işlemi yapıyor iseniz, bu işlemden sonra ana blog ve ek blog da silinecektir. Eğer krediye sahipseniz Tumblr hesabınızı kapattıktan sonra silinmiş olacaktır. Aynı şekilde aldığınız temalar da silineceği için dilerseniz başka bir hesaba aktarabilirsiniz. Ancak bu işlem için Tumblr desteğine istekte bulunmanız gerekiyor. Blogda yer alan yazılarınızı yedeklemek istiyorsanız Tumblr hesap silme işlemi yapmadan önce bu yedeklemeyi yapmanız gerekiyor.

Yedekleme işlemi için öncelikle hesabınıza giriş yapmalısınız. Daha sonra “Ayarlar” butonuna giderek yedeklemek istediğiniz bloğun adresini seçin. Bu işlemden sonra yedeklemeyi istediğiniz sayfaya URL bağlantısını güncelleyin ve kaydedin. Bu sayede bloğunuzun yedeğini almış olacaksınız.

Tumblr hesabınızı sildiğiniz takdirde paylaştığınız hiçbir gönderiyi geri alamazsınız. Bu sebeple saklamayı istediğiniz gönderileri başka bir yere depolamalısınız. Tumblr hesabınızı sildikten sonra bu hesabı yeniden aktif hale getiremezsiniz. Yani Tumblr hesabı dondurma işlemi gerçekleştiremezsiniz, sadece hesabınızı silebilirsiniz.

Tumblr Hesap Silme

Tumblr hesap silme işlemi için öncelikle hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Tarayıcınızı kullanarak Tumblr hesabınıza giriş yapın. Daha sonra “Profil” simgesine tıklayın. Bu sekmede hesabınız ile ilgili yapabileceğiniz işlemler yer alır. Daha sonra bu sekme içerisindeki “Ayarlar” sekmesine tıklayın. Bu sekme hesabınız için ayarları size sunacaktır. Sayfanın en altında yer alan “ Hesabımı Sil” seçeneğine tıklayın.

“Hesabımı Sil” butonuna bastığınız takdirde bir uyarı sayfası önünüze gelecektir. Bu uyarı sayfasında gönderilerin, temaların, beğenilerin, iletilerin, kullanıcı adlarının yani her şeyin silineceği hatta sonsuza dek yok olacağı yazıyor. Eğer eminseniz e-posta ve şifrenizi girerek “Her şeyi Sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.“Her şeyi Sil” butonuna bastıktan sonra bütün gönderileriniz ve Tumblr hesabınız silinecektir.

Ayarlar sekmesini kullanarak işlemi tamamlayamadıysanız aşağıda bulunan linke tıklayarak silme işlemi sayfasına gidip hesabınızı silebilirsiniz.

Tumblr hesap silme linki: https://www.tumblr.com/account/delete?redirect_to=/settings/account

Linki kullandığınız takdirde yukarda bahsedilen uyarı sayfası açılacaktır. Hesabınızın e-posta ve şifresini girerek hesap silme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Tumblr Hesap Silme İşlemi Geri Alınabilir Mi

Kullanıcıların merak ettikleri bir başka konu ise Tumblr hesap silme işlemi geri alınabilir mi sorusudur. Bu soruya açıklık getirecek olursak eğer Tumblr hesabınızı silme işlemindeyseniz hesabınız kısa bir süre zarfında geri yüklemeye dikkat etmelisiniz. Ancak kalıcı bir şekilde Tumblr hesabınızı kapatma işlemi yaptıysanız geri yükleme işlemini gerçekleştiremezsiniz.

Tumblr hesap silme işlemini yaptıktan sonra sonsuza kadar silinen blog URL adresini tekrar kullanmak mümkün değildir. Eğer blog sayfası sadece size ait ise sayfanız silinmiş ve takip ettiğiniz blog sayfalarının takibinden de çıkmış oluyorsunuz. Ancak herhangi bir e-posta ile yeni bir blog sayfası açabilirsiniz ve gönlünüzce paylaşım yapmaya devam edebilirsiniz.

Geri yükleme işlemini gerçekleştirmek için profil sekmesinden “Silinen Bloglar” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Daha sonra yüklemek istediğiniz bloğu seçin ve “Silme İşlemini Geri Al” butonuna tıklayın. Bu sayede Tumblr hesap silme işlemini geri almış olacaksınız.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WhatsApp Hattı

Bize ulaşın

Sosyal Medya Yönetimi İçin Fiyat teklifi Alın

Sosyal medya hesaplarınızın profesyonel şekilde yönetilmesini istiyorsanız bizimle iletişime geçin.

We love writing great content and sharing industry insights. To get a copy of our research on latest trends , subscribe to our newsletter

Sosyal Medya Yönetimi Konusuna Hoşgeldiniz

Sosyal medya hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız mail adresinizi bize iletin sizinle iletişime geçelim.